Portada > Presentació > Qui som?

Qui som?

El curs 1975-76 es va crear la primera escola bressol de Parets, fruit de la iniciativa privada, i s’ubicà a l´Eixample amb el nom de El Cirerer.

Aquesta mantingué el seu caràcter privat fins a la dècada dels any vuitanta, moment en què fou municipalitzada i passà a formar part del Patronat Municipal d'Ensenyament de Parets.

Des d’aleshores, i seguint amb el seu plantejament educatiu, l’escola bressol municipal El Cirerer ha continuat el seu treball, obert a tots els infants del nostre poble.

La primera escola "El Cirerer" es quedava petita davant l'augment de la demanda de places de 0-3 del nostre municipi, per aquest motiu el curs 2002-2003 es va inaugurar el nou edifici de "El Cirerer".

Pero El Cirerer és molt més que un espai educatiu , és una escola plena de vida.

La Carmen Díez Navarro , mestra i pedagoga ,  diu:

 “M’agradaria aconseguir una escola en la que estigués a gust, em sentís estimat, escoltat, ben rebut, animat , estimulat a aprendre i a trobar-me amb els altres”

Al Cirerer hem fet d’aquest desig  el nostre “segell d’identitat”. És un objectiu assolit, però no tancat , ja que creiem que l’escola és un lloc viu on  la mirada educativa s’ha de dirigir sempre  cap a  la millora  i el perfeccionament del procés educatiu.

Creiem que els infants son capaços , competents i protagonistes del seu propi aprenentatge però no podem defugir de la nostra  responsabilitat  educativa com a mestres.

Hem d’estar al costat dels infants, oferint  una metodologia creativa y flexible on  els nens i les nenes  puguin trobar  propostes educatives riques i variades , nous reptes i objectius concrets adequats als diferents i personals  moments evolutius. Això si, deixant sempre  un marge de maniobra per allò que és inesperat, espontani i imprevisible.

 L’infant juga, observa, experimenta, descobreix, però és en afegir la intencionalitat educativa quan  el joc es converteix en generador d’aprenentatge i vehicle per desenvolupar totes les  seves capacitats .

Això es reflexa en la vida quotidiana, en les propostes i temes de treball  i   en  tots  projectes  de rellevant importància   que es desenvolupen al llarg del curs.

Comparteix: