Portada > Notícies > Els més petits de l'escola.

Els més petits de l'escola.

05/03/2018

Comencem a aprendre ja abans de néixer i tan bon punt sortim al món.


L'escola bressol ofereix la possibilitat d'enriquiment i ampliació de les experiències dels infants i és una oportunitat única de relació i aprenentatge.
A vegades, quan els infants són molt petits (classe de nadons), escoltem allò de: tan petits no faran res oi?
Com diu el científic David Bueno, autor del llibre "Neurociència per a educadors" "Entre els 0 i els 3 anys es fan moltes connexions a la part superficial del cervell: això vol dir que el cervell incorpora tots els condicionants de l'ambient que envolta l'infant. Sense que en sigui conscient, perquè a aquesta edat la memòria no està desenvolupada, sí que interioritza l'ambient i el condiciona fortament."
La petita infància té unes necessitats determinades però és evident que els infants estan aprenent des que neixen i totes les hores del dia.
Els infants, a la classe de nadons, com a la resta de grups de l'escola, tenen la possibilitat de ser d'acompanyats en el seu procés de creixement i l'oportunitat de fer un munt d'aprenentatges.
El joc és el nucli central del seu desenvolupament. Mentre juguen i experimenten de manera segura, aprenen sobretot el que els envolta, proven nous desafiaments i conductes, s'adapten a noves situacions... En definitiva, el joc és la seva manera d'aprendre. A més, es desenvolupen les bases de l'aprenentatge, del desenvolupament emocional, social, cognitiu i motriu.

Comparteix: